Projectontwikkeling

De sectie Vastgoed van Rechtmaat juristen houdt zich bezig met alle facetten van het Vastgoed. We behartigen onder andere de belangen van beleggers, projectontwikkelaars, makelaars, non-profitorganisaties, aannemers, architecten, maar ook van particulieren. Onze no-nonsense aanpak, informele bedrijfsstijl, zorgvuldige adviezen en opstelling als dienstverlener/ondernemer spreken steeds meer opdrachtgevers uit de vastgoedsector aan. In onze praktijk gaan adviseren en procederen hand in hand. Rechtmaat Juristen hanteert het belang van een snelle en deugdelijke oplossing voor de cliŽnt echter als leidraad en zal een kostbare gerechtelijke procedure te allen tijde trachten te voorkomen.

In de sectie onroerende zaken van Rechtmaatjuristen zijn specialisten uit de advocatuur en het bedrijfsleven verenigd die zich bezighouden met civielrechtelijke vraagstukken in verband met onroerende zaken in brede zin. Gedacht kan worden aan verkoop en overdracht van onroerende zaken, hypotheekverlening, vestiging van recht van erfpacht en opstal, splitsing in appartementsrechten, advisering over omzetbelasting en overdrachtsbelasting met betrekking tot onroerende zaken, aanbesteding, huur- en pachtcontracten, alsmede aan conflicten in verband met verkoop van onroerende zaken, burenrechtproblemen, bouw- en aanbestedingsproblemen, huur- en pachtgeschillen en dergelijke. Ook advisering omtrent financieringsconstructies behoort tot de mogelijkheden binnen Rechtmaatjuristen. Rechtmaat Juristen heeft tevens ervaren juristen in dienst die ervaring hebben in de commerciŽle vastgoedsector. Op het gebied van fondstructurering en asset management kan Rechtmaat Juristen alle bijkomende contracten opstellen en zorgen voor een optimaal resultaat voor de fondsmanager. Opstellen van obligatieovereenkomsten, beheersovereenkomsten met hurdle/performance fee, het structureren van sale lease back transacties behoren tot de dagelijkse werkzaamheden voor de advocaten/juristen van Rechtmaat. Hierbij zullen de juristen meer als dealmakers acteren en meedenken met de aanbieders.

Hetgeen Rechtmaat juristen onderscheidt van andere kantoren onderscheidt is de multidisciplinaire samenwerking tussen de bestuursjuristen en civiele juristen. Bij het (ver)bouwen van onroerend goed wordt u onvermijdelijk geconfronteerd met overheidsbeleid. Rechtmaat Juristen heeft de kennis in huis om de wisselwerking tussen bestuursrecht en privaatrecht optimaal te laten verlopen